VÄLKOMMEN TILL:

– Vigsel och kalas med Sara Penton och Oskar Djärv

– Namngivningsceremoni för Tage Penton Djärv

 

Var? Hos familjen Djärv, Sör Nävde 15 Avesta. Vägbeskrivning

När? Klockan 15:00, lördag 29 juli 2023.

Hur? Utomhusvigsel följt av mat och fest, typ utomhus.

Klädsel? Bekvämt och festligt. Smala klackar rekommenderas ej.

OSA? Senast 29 juni.

Vad kommer hända denna dag?

Vi ses för vigsel, namngivning och festligheter hos familjen Djärv klockan 15:00. Efteråt blir det lite dryck och lekar innan matlagningseldarna tänds och middagen drar igång klockan 17:00. Där ser vi till att mätta era magar innan det blir tårta och dans, ända tills sista person går och knyter sig. Dagen kommer att spenderas utomhus/i ett stort tält, så ha det i åtanke när ni väljer kläder.

Vad äter vi?

Vi bjuder på middag, tårta och dryck till det. I övrigt kommer det finnas dryck till självkostnadspris både med och utan alkohol under hela kvällen och natten.

Vad händer dagen efter?

Brunch såklart! Eller en sen frukost… Vi plockar fram lite smått och gott att avnjuta tillsammans, på samma plats som kvällen innan. Sladda gärna in i pyjamas från klockan 11:00 med en kaffekopp i högsta hugg!

Hur gör vi med barnen?

Vi älskar era ungar men tror att de kommer ha roligare hos en barnvakt just den här helgen. Små barn i ammande ålder är självklart välkomna.

Lekar och tal?

Vill du hålla ett tal, sjunga en sång eller arrangera en lek hör då av dig till vår eminenta toastmadame Marika Wagner på marika@marikawagner.com senast 29 juni.

Presenter?

Vi är bara glada om du kommer och firar vår stora dag med oss, men en liten önskan är att du gärna tar med något litet som symboliserar relationen du har till brudparet, i storlek att det ska kunna hängas upp på typ en tvättlina.

Var ska man bo?

Vi skulle gärna husera alla våra gäster på familjen Djärvs ägor men utrymmet är begränsat så därför har vi några förslag i närheten:

  • Ting1903, bara några minuters promenad från Avesta/Krylbo tågstation.
  • Avesta Stadshotell, några kilometer från tågstationen, mitt i Avesta centrum.
  • Best Western Nya Star Hotel, även detta ligger centralt i Avesta centrum.
  • Tälta? Meddela i sådana fall oss när ni OSA:r så ordnar vi med passande yta för det, hos familjen Djärv.

Hur tar man sig dit?

Cykel är givetvis alltid det bästa alternativet – fråga oss gärna om bästa rutt! Om du inte vill cykla typ hundra mil så kan du ta egen bil eller åka tåg till Avesta/Krylbo station. Bussar går mellan tågstationen och Avesta centrum/busstation, samt ut till Sör Nävde (hållplats Rembostugan) med Dalatrafik, linje 101. Det kommer finnas parkeringsmöjligheter i närheten av festplatsen men vill man konsumera alkohol och inte tältar i närheten är taxi till/från ditt boende det rimligaste alternativet.

Avstånd: Avesta centrum/busstn ligger ca 6 km söder om Sör Nävde. Avesta/Krylbo tågstn ligger ytterligare 4 km söderut. Busshållplatsen ligger vid riksväg 70, ca 1,5 km från Sör Nävde.

Med lite tur lyckas vi chartra en buss som går mellan kalaset och Avesta, håll utkik här på hemsidan när det närmar sig 29 juli.

När behöver vi veta om du kan komma?

OSA senast 29 juni till saraoskar2023@gmail.com med följande info:

  • Din favoritlåt att dansa till
  • Eventuella intoleranser
  • Om du vill bruncha med oss dagen efter
  • Om tältövernattning känns lockande

Ytterligare information?

Håll utkik här på hemsidan, där eventuella ändringar eller fler tips kan dyka upp. Vid frågor är det såklart bara att höra av sig direkt till oss på saraoskar2023@gmail.com.

Vi ser fram emot en trevlig dag/kväll/natt med släkt och vänner. Vi ses lördag 29 juli!

PS: Tack till Elsa och Svante på S. Djärv Hantverk AB som låter oss låna hemsidan för dessa festligheter. Passa på att kolla om du hittar något fint!

0